Hej, tu smo. Ovdje iza ovih redova koje čitate. Na tom vam zahvaljujemo jer izdvajate vlastito vrijeme. Isto ono koje ste mogli provesti s obitelji planirajući koje ćete novo izletište posjetiti. Ili možda šetajući psa s roditeljima i koristeći vrijeme koje je dragocjeno u ovim restriktivnim vremenima. Mogli ste ga provesti sa sinom i kćeri igrajući se “Pogodi tko sam” dok vam se na laptopu skida omiljeni božićni film. Ne želimo da trošite ovo sada koje nam poklanjate pogađajući tko smo mi.

Mi smo stanovnici male Kuće velikih vrata koja nosi simbolično ime “Nova budućnost”.

Budućnost kojoj se nadamo s obzirom da nas prošlost, koju birati ni mijenjati nismo mogli, nije zaobišla. Ima nas 25 (u dobi od 9 do 19 godina) te zajedno s naših 15 odgajatelja činimo ekipu dovoljno veliku za dvije nogometne momčadi. U biti riječ “odgajatelj” nije baš prikladna jer su oni više od toga. Oni nisu samo joker “Zovi” kada nas treba pokupiti poslije večernjih treninga. Nisu samo osobe pune razumijevanja kada imamo poteškoća u prihvaćanju stvari koje nas okružuju. Niti su samo pomagači kada zajednički frižider treba napuniti namirnicama za naše objede. Oni su naša obitelj.

Nalazimo se u Samoboru. Nekih 27 kilometara udaljeni od velikih kino dvorana. Institucija gdje se možemo dodatno educirati. Zdravstvenih ustanova koje su nam neophodne. No, glavni grad nam se čini miljama daleko. I ne samo Zagreb, nego i samoborska ljetna kupališta i bazeni, kina te obližnje dvorane za treninge koja nam je Grad Samobor velikodušno ustupio na besplatno korištenje.

Pitate se zašto?

Jedino prijevozno sredstvo u vlasništvu naše Udruge (staro skoro 20 godina, kao i sama Udruga) je u neispravnom stanju, odnosno u takvom da nije sigurno osloniti se na njegove kotače, bilo da je riječ o nužnoj potrebi kao što je odlazak liječniku ili spontanom odlasku do trgovine.

No, još veći problem je to što naš Dom nema dovoljno novca za kupiti prijeko potrebno novo vozilo. Zato smo odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju.

Kako se to tiče Vas?

Pa, nadamo se da nam tu vi možete pomoći. Ako ne novčano doniranjem na otvorenu crowdfunding kampanju onda slanjem ovog pisma onima koji to mogu. Vjerujte i to nam čini razliku u ovoj situaciji. Ne tražimo mnogo. Obično vozilo koje je sigurno. Isto ono kojim biste se s vlastitom obitelji bezbrižno zaputili na otvorenu cestu. Automobil kojim ćemo se odvesti do dežurne ljekarne kada dođu velike zime. Vozilo kojim ćemo se odvesti do glavnog autobusnog kolodvora kako bi se vidjeli s roditeljima i koje je dovoljno veliko da kupovinu namirnica ne moramo raditi iz dva dijela.

Znamo da nikada nije pravo vrijeme za tražiti pomoć, a posebno u ovo u kojem se nalazimo gdje nisu pogodne niti ekonomske niti životne prilike. No, srca otvorenog za nova čuda te ruku raširenih za minimalan vaš doprinos, radujemo se novom danu.

Hvala vam!

Udruga za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvan vlastite obitelji “Nova budućnost”

 

Cilj kampanje je skupiti iznos od 30.000 EUR, namijenjen za nabavku novog službenog vozila udruge Nove budućnost. Navedeni iznos predstavlja tržišnu vrijednost prosječnog novog obiteljskog monovolumena. Udruga brine o 25 korisnika (djeca i mladi u dobi od 9 do 19 godina bez odgovarajuće roditeljske skrbi) kojima nastoji pružiti siguran dom, sretno i mirno djetinjstvo, te obrazovanje. Obiteljski monovolumen je neophodan za svakodnevni rad Udruge jer omogućuje prijevoz više osoba odjednom te se može prilagoditi za prijevoz većih stvari i namještaja. Vlastito vozilo je potrebno bilo da je riječ o nužnoj potrebi kao što je odlazak liječniku ili spontanom odlasku do trgovine po namirnice. Ono što je još bitnije, vlastito vozilo nam pruža sigurnost za vrijeme trenutne COVID situacije te štedi vrijeme jer odgajatelji neće gubiti pola radnog dana na korištenje javnoga prijevoza već ćemo se više moći posvetiti djeci, a što povećava i kvalitetu skrbi.

KAKO MOGU POMOĆI?
Postoji više načina kako nas možete podržati. Novčano nas možete podržati:

Uz to, nadamo se da ćete nas podržati i “slanjem” ovog pisma onima za koje mislite da nam mogu financijski pomoći. Vjerujte i to nam čini razliku u ovoj situaciji. Namjera se uvijek cijeni. 🙂

PODACI ZA UPLATU:
Vlasnik računa: Udruga Nova budućnost
IBAN: HR4423600001101893097
Model i poziv na broj: HR99
Opis plaćanja: Donacija za kampanju “Srce za volanom”